Biologische mungbonen
De mungboon is een eenjarige plant met 15-90 cm lange stengels. De jonge peulen en zaden worden gekookt als groente of verwerkt in soepen.
In India maalt men de gedroogde zaden tot meel, waarvan gekruid platbrood wordt gebakken. Ook wordt er in India het traditionele gerecht dahl van gemaakt, een kruidige bonenbrij. In Indonesie eet men de mungboon als een pap met kokosmelk en palmsuiker. In de Chinese keuken worden de kiemen, bekend als tauge, gebruikt als groente en verwerkt in salades. Tauge wordt geproduceerd door de zaden in water te weken en in het donker te laten ontkiemen.
Gebruik Mungbonen als warme maaltijd of in een heerlijke soep.
Ingredienten:
Biologische mungbonen
Land van herkomst: China
Allergeneninformatie
Fabrikant verwerkt ook melk, soja, gluten, pinda’s, sesam en noten.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie |
1453 kJ / 347 kcal |
Koolhydraten |
46,3 gram |
waarvan suikers |
0,35 gram |
Vetten |
1,15 gram |
waarvan verzadigd |
0,35 gram |
Voedingsvezels |
16,3 gram |
Natrium |
15 mg |
Gebruik:
Mungbonen kunnen worden gebruikt als warme maaltijd of een heerlijke soep.
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek